Melchiorhof in Oudesluis

Het Melchiorhof-project omvat de bouw van sociale huurappartementen, gerealiseerd met behulp van een innovatief conceptueel bouwsysteem. Het gebouw bestaat uit twee geschakelde blokken van elk zes 3-kamerappartementen in twee bouwlagen, bereikbaar via een galerij.

Appel Beton heeft in opdracht van Heddes Bouw & Ontwikkeling B.V. ongeveer 260 m¹ funderingsbalken geleverd voor het Melchiorhof-project in Oudesluis. In nauwe samenwerking met Vroom Betonbouw BV zijn de balken ter plaatse gemonteerd. Deze samenwerking staat garant voor een vlotte en efficiënte bouw zonder concessies te doen aan de kwaliteit van het eindproduct.

Modulair bouwen biedt verschillende voordelen, zoals een kortere bouwtijd en minimalisering van weersinvloeden tijdens de bouw. Bovendien is modulair bouwen milieuvriendelijker door efficiënt materiaalgebruik en afvalvermindering. De eerste woningen zullen tegen het einde van het jaar worden opgeleverd. De funderingsbalken zijn zorgvuldig gemonteerd op de eerder vervaardigde DPA-schroefpalen van Vroom Funderingstechnieken, waardoor een complete fundering uit één hand is ontstaan.